Knækbrødsblanding

Mandagsknækbrød i Genfyld

Hver mandag kværner jeg frisk mel og laver knækbrødsblandinger klar fra kl ca 14 så du nemt kan bage de lækre snacks derhjemme. Du kan vælge dagens færdigblanding i  papirpose eller vi kan sammen blande en i din medbragte beholder, som passer til dine ønsker.


Pris pr. portion 35kr (indhold kan variere)


Gultenfri meltype kan tilkøbes for 5kr (fx boghvede, linse, quinoa, ærtemel - OBS kværnes på samme kværn som vores andre korn, så melet vil altid indeholde spor af gluten)


Ingredienser 


Følgende får du i blandingen fra Genfyld:

  • 1 dl havregryn 
  • 4 dl frø (sesamfrø/hørfrø/solsikkefrø/græskarkerner)
  • 3,5 dl friskkværnet mel (hvede eller spelt)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt


Derudover skal du selv have følgende:

  • 1,25 dl madolie efter eget valg
  • 2 dl vand
  • Bagepapir
  • Adgang til ovn


Fremgangsmåde


  1. Tænd ovnen på 180º
  2. Rør de tørre ingredienser sammen
  3. Tilsæt vand og olie, og rør det til en jævn dej
  4. Del dejen i 2 lige store portioner
  5. Rul hver portion ud ml 2 stykker bagepapir (2–3 mm)
  6. Læg dem på en bageplade og fjern det øverste papir 
  7. Skær dejen i firkanter fx m et pizzahjul
  8. Bag 15–20 min til de er sprøde og letgyldne
  9. Afkøl på bagerist, opbevar i lufttæt beholder (2-3 uger)


Tip...

Har du lidt slatne grøntsager tilovers så tilsæt 50 g revne grøntsager til dejen, f.eks. rødbede, gulerod, selleri eller græskar, og du får knækbrød i smukke farver. Dejen kan sagtens bære det uden ekstra mel. Du kan også tilsætte en tsk maltmel for mere rugbrødseffekt. Eller hvidløg, rosmarin, timian, spidskommen eller røget paprika, hvis det skal stikke lidt mere af...